BRA ATT VETA

Oavsett om det är första gången du besöker en golftävling eller om du är en inbiten tävlingsbesökare är det några saker som är bra att ha lite extra koll på.

 • Man får inte ha med sig hund på området/banan om det inte är en asistanshund
 • Man kan komma med cykel och det kommer att finnas parkering vid entrén
 • Man kan inte cykla ute på banan

NYHETER

Nyheter om tävlingen
Vi håller vår hemsida uppdaterad med allt du behöver veta om tävlingen. Saknar du något, eller vill veta mer, hänvisar vi till info@scandinavianinvitation.se. Följ oss gärna även på sociala medier @scandinavianinvitation, där vi gärna pratar när vi tycker vi har något att säga!

Facebook: https://www.facebook.com/scandinavianinvitation/
Instagram: @scandinavianinvitation
Twitter: @scandinvitation

Tagga oss gärna med #scandinavianinvitation

BILJETTER

Var köper jag biljetter?
Biljetterna är släppta och förköp sker via vår hemsida och Ticksters biljettportal. Vi kommer även sälja biljetter vid entrén under själva tävlingsveckan, i mån av plats. Biljett krävs för entré till evenemangsområdet under de fyra tävlingsdagarna, 22-25 augusti.

P-biljetter
Förköp av P-biljett till publikparkeringarna vid Åby Travet (torsdag - söndag) och Astra Zeneca (lördag - söndag) säljs via vår hemsida. Det finns inte någon publikparkering på Hills under evenemanget. Kostnadsfria shuttle bussar kör t/r Hills 06.30-20.00 dessa dagar.

Kan jag se på inspelningsvarven tidigare under tävlingsveckan?
Ja, självklart. Du är välkommen hit och det kostar inget inträde. Dock börjar vår service med evenemangsparkering samt shuttle bussar först på onsdagen, 21 augusti.

Säljer ni ungdomsbiljetter?
Ja, vi har specialpris för ungdomar mellan 07-17 år, barn upp till 7 år går in gratis alla fyra tävlingsdagarna. Alla biljetter säljs via vår biljettportal, eller vid kassan i mån av plats.

Kan jag betala med kontanter i entrén?
Scandinavian Invitation är ett kontantfritt evenemang. Vi tar endast kort vid entrén, swish fungerar även på evenemangsområdet vid köp av t ex mat.

Jag har frågor om mitt biljettköp, hur får jag kontakt med Tickster?
Du når dem via deras kundtjänst support@tickster.com, samt +46771 47 7070. Ha gärna ditt referensnummer tillhands. Det finns även en FAQ kring biljettköpet via den här länken.

Jag är intresserad av ett partnerskap med tävlingen och vill bli involverad genom mitt företag.
Då ber vi dig kontakta våra specialister på partnerpaket. Här finner du aktuell kontaktinformation.

AKTIVITETER

Finns det annat att göra än att se på golf under tävlingsveckan?
Under alla fyra tävlingsdagarna har vi ett program för upplevelsen också utanför golfbanan. Ett schema för samtliga aktiviteter kommer presenteras närmare in på tävlingen via vår hemsida. Vi satsar även mycket på matupplevelsen, och kommer erbjuda ett mycket välsorterat utbud som möter förväntningarna från korv och bröd till finsmakarens faiblesse för mat när den är som allra bäst.

Har ni aktiviteter för barn?
Precis som tidigare år med tävlingen är våra yngre besökare i fokus.
Se veckoprogrammet för mer info - Klicka här.

Serverar ni mat?
Ingen behöver gå hungrig från Scandinavian Invitation! Vi satsar mycket på en helhetsupplevelse av evenemanget och där är mat, från korv med bröd till mat som normalt sett serveras i en Michelin-restaurang, något vi lägger stor vikt vid.
Se de olika matmenyerna från området - Klicka här.

PARKERING

Publikparkering/Shuttlebussar
Scandinavian Invitations officiella publikparkering är vid Åbytravet onsdag - söndag samt Astra Zeneca lördag - söndag. Det finns inte någon publikparkering på Hills under evenemanget. De dagar parkeringarna är öppna, går kostnadsfria shuttlebussar regelbundet t/r Hills mellan 06.30-20.00.

Notera särskilt att det endast går 1 buss i timmen under onsdagen (hel timme från Åbytravet/Mölndals station, halv timme från Hills). Torsdag - söndag är turerna mycket tätare. Har du VIP-parkeringsbiljett, parkerar du bilen ända framme vid Scandinavian Invitations huvudentré. Observera att det inte automatiskt ingår VIP-parkering i vår entrébiljett som kallas "VIP-biljett".

P-biljettter till publikparkeringarna säljs via vår hemsida (via knappen "Biljetter"). På onsdagen är parkeringen gratis. Vi har även shuttle service t/r Mölndals station under tävlingsdagarna.

Husbil
För er som kommer till Scandinavian Invitation hänvisar vi till närmsta camping, Lisebergs Camping Askims Strand. Tävlingen har tyvärr inte möjlighet att erbjuda uppställning av husbil.

ÅKA KOLLEKTIVT

Det finns några valmöjligheter för att enkelt ta sig kollektivt till Scandinavian Invitation.

 • Ta buss 25 från Mölndal Centrum till hållplats Blixås. Därefter är det en 10 min gångväg till entrén till Scandinavian Invitation.
 • Ta vår egen Shuttlebuss från Mölndal Resecentrum direkt till entrén av Scandinavian Invitation.
 • Använd er av våra Shuttlebussar som avgår från våra parkeringsplatser på Åby och Astra Zeneca. Hit kan ni antingen ta bilen eller använda kollektivtrafiken.

TAXI

Taxi
Ett smidigt och enkelt sätt att ta sig till och från Scandinavian invitation är att boka din resa med Taxi Göteborg. De är det enda taxibolaget som kan ta dig ända fram till huvudentrén, andra taxibolag släpper sina passagerare på Åbytravet och Mölndals Station.

HUSBIL/HUSVAGN

För er som kommer till Scandinavian Invitation hänvisar vi till närmsta camping, Lisebergs Camping Askims Strand. Tävlingen har tyvärr inte möjlighet att erbjuda uppställning av husbil.

CYKEL

För er som kommer med cykel kommer det att finnas en cykelparkering vid huvudentrén.

TÄVLINGEN

När spelas tävlingen?
22-25 augusti 2019.

Var spelas tävlingen?
På Hills Golf & Sports Club, Hills väg 2, 431 51 Mölndal. www.hillsgolfclub.se.

Vad är tävlingen?
Nordens största golftävling på Europatouren för herrar. Evenemanget i sin nuvarande form spelades för första gången 1991.

Program, startlistor, starttider.
Publiceras via vår hemsida närmare inpå evenemanget. Håll även utkik via sociala medier, @scandinavianinvitation för mer information.

Vem arrangerar?
Scandinavian Invitation arrangeras i år för första gången av European Tour, som även driver 11 andra tävlingar i egen regi.

BOENDE

Kan jag boka hotell?
Tävlingen officiella hotell är Gothia Towers. Se aktuella erbjudande vi länken:
https://gothiatowers.com/gothia-towers-scandinavian-invitation/

Jag vill hyra ut mitt boende, hur gör jag?
Vi har ingen tjänst där vi erbjuder att hyra ut ditt boende, utan rekommenderar tjänster som Blocket eller Airbnb.

Finns det campingplatser?
För dig åker husbil till Scandinavian Invitation hänvisar vi er till närmsta camping, Lisebergs Camping Askims Strand. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda uppställning av husbil på våra egna ytor.

BETALNING

Ett kontantfritt evenemang
Eventet är kontantfritt. Entrébiljetter går att köpa varje dag i huvudentrén, betalning sker då med kort. På försäljningsställen utmed banan, samt vid parkering, fungerar både kort och Swish.

KARTA

HÅLLBARHETSARBETE

På Scandinavian Invitation:

 • Klimatmäter vi all mat som serveras (för att kunna göra det ännu bättre nästa år)
 • Uppmuntrar våra besökare att åka kollektivt till banan
 • Fokuserar vi på lokala, säsongsbaserad råvaror och lokalproducerad mat
 • Vi samordnar transporter i så stor utsträckning som möjligt
 • Tar hjälp av andra evenemang inom vissa områden, istället för att köpa in allt nytt
 • Uppmuntrar till ett hållbarhetstänk via seminariet People, Planet, Profit som anordnas tillsammans med våra partners, högprofilerade inom området
 • CSR – Vi samarbetar med Drottning Silvias Barnsjukhus och skänker dem en andel av våra entréintäkter. Vi bjuder även in barnen och deras familjer till evenemanget.

RÖKFRITT EVENT

Från och med den 1 juli 2019 gäller den nya tobakslagen.

Lagen innebär att det inte är tillåtet att röka på arenan eller vid evenemangsområdet.

Nedan följer allmän information gällande rökförbudet.

I vilka nya miljöer blir rökning förbjuden?
Områden i anslutning till färdmedel som finns utomhus, t.ex. perronger, busshållplatser och taxizoner. Även andra utomhusområden som är avsedda för resenärer, exempelvis biljettområden och gångbanor i anslutning till spårområdet omfattas av förbudet.
På uteserveringar utanför t.ex. restauranger och caféer.

Inom inhägnade platser utomhus som huvudsakligen är avsedda för idrottsutövning, dvs. idrottsanläggningar.Rökförbudet gäller inte bara platser för själva idrottsutövandet utan även platser som används för andra ändamål, exempelvis försäljning, under förutsättning att dessa platser ligger inom det inhägnade området. Om idrottsanläggningen används för andra aktiviteter och arrangemang, t.ex. konserter och mässor, omfattas den fortfarande av rökförbudet.
På lekplatser som allmänheten har tillträde till.

Vid entréer till lokaler och andra utrymmen som omfattas av rökförbud enligt lagen om tobak och liknande produkter, t.ex. entréer till restauranger, järnvägsstationer och lokaler för hälso- och sjukvård.

Vem har ansvar för att rökförbudet följs?
Ansvaret för att rökförbudet följs ligger på den som äger eller på annan grund (t.ex. som hyresgäst) disponerar över en lokal, ett annat utrymme eller ett område utomhus – kort sagt den som har praktiska möjligheter att se till att bestämmelserna om rökförbud följs.
Vid entréer har ägaren eller den som på annan grund disponerar över lokalen eller utrymmet innanför entrén ansvar för rökförbudet. Det gäller oavsett om denna person äger eller disponerar området utanför entrén. Om en entré går till ett köpcentrum eller ett kontorskomplex, bär normalt fastighetsägaren ansvaret för att rökförbudet följs.

Vid rökning trots tillsägelse får personen avvisas.

Läs mer om den nya lagstiftningen, vad den innebär samt kommunens ansvar hos Folkhälsomyndigheten.

Vilka produkter omfattas av lagen?
Lagen gäller tobak och liknande produkter.

Med tobak avses:
Cigaretter
Rulltobak
Tobak för vattenpipa
Andra tobaksvaror för rökning såsom cigarrer och piptobak

Med liknande produkter menas:
E-cigaretter och påfyllningsbehållare
Örtprodukter för rökning
Vattenpipor
"Njutningsmedel som till användningssättet motsvarar rökning men som inte innehåller tobak". Hit räknas t.ex. e-cigaretter som inte innehåller nikotin och därför inte är att betrakta som e-cigaretter i lagens mening.

REGLER FÖR BESÖKARE

Regler för besökare - På engelska.

 

PGA European Tour
Standard Ground Regulations 2019

All tickets permitting access to the Venue are issued, subject to terms & conditions for entry, as set out herein, or as further amended by PGA European Tour from time to time. ENTRY TO THE VENUE SHALL BE DEEMED TO CONSTITUTE UNQUALIFIED ACCEPTANCE OF ALL THESE RULES AND REGULATIONS.

All capitalised terms used shall have the meanings given to them below:

“Authorised Person/s” means all Event management, Venue management, Police, public bodies and agencies responsible for safety and security in connection with the Event and their representative staff, officials, representatives, officers and marshals acting on behalf of PGA European Tour as event organiser.

“Venue” means the entire premises where the Event is being held including all adjacent and surrounding areas used or controlled by PGA European Tour in connection with the staging of the Event.

1. Persons will only be permitted to enter and remain within the Venue, or to demarcated areas within the Venue, upon presentation of a valid ticket or accreditation issued by PGA European Tour. Notwithstanding persons being in possession of any ticket, such permission remains at the discretion of PGA European Tour management at all times.

2. PGA European Tour or any Authorised Person shall retain the right, at all times, to permit or prohibit the re-admission to the Venue of any person or persons who have previously purchased a valid entry ticket and who have entered and subsequently left the Venue.

3. All persons seeking to enter and remain within the Venue must comply with any and all instructions and decisions given by PGA European Tour or any Authorised Person. No person shall unreasonably obstruct the viewing of other spectators. Persons are not guaranteed an uninterrupted and/or inhibited view of the Event, nor is any representation or warranty given as to the quality, content or duration of the Event.

4. All persons seeking entrance into the Venue, or to demarcated areas within the Venue, acknowledge PGA European Tour’s right, and/or any Authorised Person’s right to search any person and their belongings, whether outside or inside the Venue, and to refuse entry or eject from the Venue any person refusing to submit to such a search or any person in whose possession suspicious or inappropriate objects are found, or objects which might be a risk to the safety of other persons, the holder, or that might affect the enjoyment of other persons or the running of the Event.

5. Tickets and accreditations are issued by PGA European Tour for the use by the ticket or accreditation holder only. Neither tickets nor accreditations are transferrable and may not be offered for sale or exchange without the prior written consent of PGA European Tour. Any tickets or accreditations offered for sale or exchange may be confiscated by PGA European Tour or any Authorised Person. PGA European Tour or any Authorised Person reserves the right to refuse admission to or eject from the Venue, (or any demarcated part of the Venue), any person who is suspected of having transferred or is in receipt of a transferred ticket or accreditation in contravention of the Event ticket or accreditation terms & conditions. All tickets remain the property of PGA European Tour as Event organiser at all times.

6. Where an age concession is claimed, proof of identity and age may be requested by PGA European Tour or an Authorised Person.

7. Responsibility for minors or other vulnerable persons brought to the Venue remains at all times with a parent or guardian, as appropriate.

8. Persons entering the Venue do so in acknowledgement of the general risks associated with the game of golf, including risks associated with errant golf shots by any golf player, playing on any day, and those relating to attending a sporting competition in a golf course environment exposed to the natural elements. By entering the Venue in acknowledgement of these risks, all persons accept their own personal general responsibilities to protect themselves and others from risks so far as is reasonably practicable, in particular by wearing footwear and clothing appropriate for weather and ground conditions.

9. Any person displaying behaviour which, in the sole opinion of PGA European Tour or an Authorised Person is, or could be considered to be dangerous, offensive, a nuisance or annoyance to any other persons at the event (including spectators or any other persons) may have their right of admission withdrawn and the person may be ejected from the Venue.

10. Access to the playing areas of the golf course is not generally permitted to spectators without lawful authority or excuse. Any person entering playing areas or other restricted areas of the Venue, as delineated by rope-line, barrier or other similar means of demarcation may be arrested and/or ejected from the Venue.

11. PGA European Tour and/or any Authorised Person reserves the right, at all times, to eject from the Venue any person who fails to comply with published terms & conditions for entry or whose presence, in the sole opinion of PGA European Tour or any Authorised Person, is, or could reasonably be construed as a source of danger, nuisance or annoyance to any other person.

12. Right of admission to the Venue, and to demarcated areas within the Venue, is reserved at the discretion of PGA European Tour. Where admission is refused or the bearer is ejected from the Venue and/or demarcated areas for any reason whatsoever, no refund shall be payable.

13. Tickets must be retained by ticket holders at all times whilst inside the Venue. Tickets must be produced for inspection at Venue entry points and/or at any location inside the Venue, on demand, by PGA European Tour or any Authorised Person.

14. In the event of the postponement or abandonment of the Event, refunds (if any) should be claimed in accordance with the ticket terms & conditions published by PGA European Tour. PGA European Tour, as the Event organiser, will have no other liability whatsoever, including (but not limited to) any direct or indirect consequential loss or damage, such as (but not limited to) loss of enjoyment or travel costs.

15. By entering the Venue, all persons are acknowledging that photographic images and/or video recordings (and/or stills taken from video recordings) may be taken of them and may also be used by PGA European Tour for marketing and promotional purposes. Entry into the Venue is confirmation that all persons have consented to such use of their image. If these images should feature an individual prominently, PGA European Tour will make reasonable efforts to gain the consent of that person before publishing such images, however, if this is not possible, entry into the Venue shall be deemed consent unless the PGA European Tour is notified in writing to the contrary.

16. Further to paragraph 15, if such person if under 18 years of age, the parent, guardian or responsible adult who is accompanying them into the Venue shall be deemed to have provided consent on their behalf.

17. Images taken with a camera, mobile phone or other electronic device cannot be used for any purpose other than for private and domestic purposes. You must not sell, license, publish (including, without limitation, via social media sites) or otherwise exploit photographs, whether for commercial gain or otherwise. PGA European Tour shall own all intellectual property rights in materials taken or recorded in the Venue.

18. PGA European Tour operates CCTV cameras in and around the Venue which are monitored and recorded for the purposes of public safety and crime prevention.  In accordance with the Data Protection Act, PGA European Tour may itself use, or provide information regarding persons to the authorities where is it necessary for the purposes of prevention or detection of crime and the capture or prosecution of offenders.

19. No person shall throw or discharge any missile or other article inside the Venue or shall be involved in the display or distribution of any sponsorship, promotional or marketing materials (whether commercial or not) by any person within the Venue without the express written consent of PGA European Tour. Failure to comply may result in ejection from the Venue and, where appropriate, other enforcement measures in line with legislative provisions.

20. No goods, (including literature), of any nature may be offered free or for sale by any persons within the Venue without the expressed written consent of PGA European Tour.

21. Threatening, abusive, violent, uncouth or discriminatory behaviour and foul language is strictly forbidden and will result in ejection from the Venue and, where appropriate, enforcement action being taken by relevant authorities.

22. Interfering or tampering with any equipment, furniture, fitting or other similar infrastructure within the Venue will not be tolerated and will result in ejection from the Venue and, where appropriate, enforcement action being brought by relevant authorities in accordance with legislative provisions.

23. Mobile telephones and similar communications devices will be permitted within the Venue to the extent that they are used for personal and private use only and in accordance with stipulated rules and requirements published within the Venue by PGA European Tour. Such rules will include:

• all devices must be in SILENT mode at all times.
• Flash functionality must be switched off.
• Mobile phone photography for personal use is permitted throughout the week on all areas of the course.
• mobile phone video capture is allowed in non-competition areas only, such as practice facilities and mobile phone zones.
• calls must be placed or received in approved designated ‘Mobile Phone Zones’ only.
• Data use (texting, email, using the European Tour app, social media) is permitted at all times.
• the use of mobile telephones, computers, tablets or other electronic devices, communication devices or audio-visual equipment must not inconvenience any other person in the Venue.
Mobile devices that are used in contravention of this policy will have to be surrendered to officials or the person using them will be required to leave the Venue.

24. Smoking of any kind, including the use of electronic (e) cigarettes, is prohibited on all temporary structures erected for the purposes of accommodation and viewing, including grandstand and marquee structures. Otherwise, smoking will only be permitted within the grounds of the Venue in compliance with legislative provisions and with instructions issued by PGA European Tour. Such instructions may be amended, at any time, for the purposes of ensuring the safety and security of all persons attending the event. Anyone who fails to stop smoking when requested by PGA European Tour or any Authorised Person will be ejected from the Venue.

25. The consumption of intoxicating liquors is permitted within designated areas and during hours decided by the Event management. PGA European Tour reserves the right to suspend the sale of alcohol and food stuffs at any time and anyone, who in the reasonable opinion of PGA European Tour or any Authorised Person, has consumed too much alcohol will be ejected from the Venue.

26. Defacing or obscuring any notice, advertisement or other article of event branding is strictly forbidden.

27. Where pre-allocated seating is provided, persons must only occupy the seats allocated to them by their ticket (or similar means). Persons must not occupy any other reserved seat without the prior expressed permission or instruction from an Authorised Person. No person may stand in seating areas while play is in progress. The obstruction of gangways, access-ways, exits, entrances or staircases, congregating in non-designated areas or seeking entry to structures or seats for which the purchaser does not hold a valid ticket is strictly forbidden. The climbing of walls, fences, temporary structures or any other buildings in the Venue is strictly forbidden. Any such behaviour may result in ejection from the Venue and/or further enforcement action being taken in line with legislative provisions.

28. No pets or animals, except for guide dogs, may be brought into the Venue.

29. The following items are prohibited from being brought into the Venue and PGA European Tour or any Authorised Person shall refuse entry, or eject from the Venue, anyone who is found to have brought such items into the Venue:
• Ladders, (including step ladders); boxes; crates, including folding crates and other similar items intended to be used to achieve an elevated viewing position.
• Items which are, or in the opinion of PGA European Tour or any Authorised Person, could be used as weapons, including firearms; knives; sticks etc.
• Pyrotechnic devices; fireworks or explosives; smoke canisters; incendiary devices; flares; klaxons; compressed gas horns or other similar items.
• Musical instruments; megaphones; PA systems; or other similar items used for amplification or broadcast.
• Model aircraft; Drones; Kites or other similar airborne craft/item.
• Bicycles, scooters and other ride-on equipment, except those required to be used as mobility aids by registered persons with mobility impairment.
• Wheeled objects, including skateboards, skates (including in-line skates) and other unauthorised sporting goods.
• Any objects or clothing bearing commercial identification, images or statements which, in the opinion of PGA European Tour may be used for ambush marketing or other similar unauthorised promotional purposes.
• Alcoholic beverages and foodstuffs (except those permitted at the discretion of PGA European Tour); drugs (except prescription drugs) or other legal highs.
• Items which, in the reasonable opinion of PGA European Tour or an Authorised Person, could potentially harm, cause alarm, upset or offence to other attendees at the event.
• Leaflets or other promotional materials.

30. Failure to observe and abide by these regulations shall constitute a breach of contract and may result in ejection from the Venue and/or demarcated areas, cancellation or confiscation of this ticket and/or enforcement action being taken in line with legislative provisions.

Read more at http://www.europeantour.com/europeantour/season=2019/tournamentid=2019072/news/newsid=364334.html#qXk6s2Q4wKIlYH8o.99